Mai multe persoane rănite şi alte 40 arestate în timpul unor incidente electorale în Turcia - VIDEO

Mai multe persoane au fost rănite, între care doi poliţişti, şi aproximativ alte 40 au fost reţinute în urma mai multor incidente legate de alegerile legislative care au loc duminică în Turcia, a anunţat agenţia Anatolia.

89 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane rănite şi alte 40 arestate în timpul unor incidente electorale în Turcia - VIDEO

Mai multe persoane rănite şi alte 40 arestate în timpul unor incidente electorale în Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul cel mai marcant s-a produs la Ankara, în cartierul Keçiören, când un grup i-a atacat violent pe susţinătorii partidului guvernamental AKP, acuzându-i de fraudă într-un birou de vot, precizează agenţia.

Cinci persoane au fost bătute cu pumnii şi poliţia a fost nevoită să tragă focuri de armă în aer pentru a dispersa mulţimea, potrivit Anatolia.

Paisprezece persoane au fost arestate.

Poliţia a arestat alte 34 de persoane la Batman, o provincie din sud-estul ţării, populată în mare parte de kurzi, care "exercitau presiuni" asupra alegătorilor să voteze în favoarea candidaţilor independenţi prezentaţi de o formaţiune prokurdă, subliniază agenţia.

La Viransehir, tot în sud-est, un deputat independent a agresat doi agenţi de poliţie, adaugă agenţia.

Circa 50 de milioane de turci au fost chemaţi la urne pentru a desemna cei 550 de membri ai Parlamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici