Mai multe rămăşiţe ale avionului Airbus prăbuşit, reperate în Oceanul Atlantic - VIDEO

Mai multe rămăşiţe ale avionului Airbus al companiei Air France, dintre care o piesă "aparent metalică", având un diametru de şapte metri, au fost reperate în Oceanul Atlantic de un avion al forţelor aeriene braziliene, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt oficial, citat de AFP.

140 afișări
Imaginea articolului Mai multe rămăşiţe ale avionului Airbus prăbuşit, reperate în Oceanul Atlantic  - VIDEO

Mai multe rămăşiţe ale avionului Airbus prăbuşit, reperate în Oceanul Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un avion radar Embraer R-99 a identificat la ora locală 03.40 (09.40, ora României), patru noi zone unde se găseau rămăşiţe ale avionului, la 90 de kilometri sud de regiunea delimitată iniţial, a declarat colonelul Jorge Amaral, purtătorul de cuvânt al armatei aeriene braziliene (FAB).

"Mai multe obiecte împrăştiate pe o rază de cinci kilometri, dintre care un obiect aparent metalic de şapte metri în diametru, precum şi o pată de kerosen de 20 de kilometri" au fost detectate, a precizat purtătorul de cuvânt.

"În total zece obiecte, dintre care unele metalice", au fost reperate, a adăugat el.

Bucata de şapte metri în diametru "ar putea fi dintr-o parte laterală a (avionului) Airbus sau din fuzelaj", dar nu a fost văzută nici o inscripţie a Air France, a precizat colonelul din cadrul FAB.

Avionul Airbus A330 al Air France s-a prăbuşit în mijlocul Atlanticului, în noaptea de duminică spre luni, cu 228 de persoane la bord, la aproximativ 1.000 de kilometri de ţărmul brazilian. Cauzele catastrofei rămân incerte la trei zile după accident.

Toate zonele unde au fost detectate fragmente vor fi examinate în detaliu, a adăugat militarul.

Un total de unsprezece avioane, dintre care un Falcon 50 francez şi un P-3 Orion american, au fost mobilizate pentru căutări şi vor avea baza la Natal, pe coasta de nord-est a Braziliei şi pe insula Fernando de Noronha, la 350 de kilometri de ţărm.

Cinci nave ale Marinei braziliene se îndreaptă de asemenea în zonă. Alte trei nave comerciale, una franceză şi două olandeze, se află deja în regiune pentru a ajuta la recuperarea rămăşiţelor, potrivit lui Amaral.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici