Mai multe state europene l-au recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei/ UPDATE: Cum vede Kremlinul susţinerea pentru alegeri anticipate

Spania, Franţa, Marea Britanie şi Suedia l-au recunoscut luni pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei, după ce Nicolas Maduro a respins ultimatumul privind organizarea unor alegeri anticipate, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1433 afișări
Imaginea articolului Mai multe state europene l-au recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei/ UPDATE: Cum vede Kremlinul susţinerea pentru alegeri anticipate

Mai multe state europene l-au recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei

"Îl recunosc pe preşedintele Adunării Naţionale a Venezuelei, domnul Juan Guaido, în funcţia de preşedinte interimar", a declarat premeirul Spaniei, Pedro Sanchez, într-un interviu televizat, adăugând că Venezuela are nevoie de alegeri libere şi corecte cât mai curând posibil.

Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că "Nicolas Maduro nu a cerut alegeri prezidenţiale în conformitate cu ultimatumul de opt zile pe care i l-am oferit. Ca urmare, Marea Britanie, împreună cu aliaţii săi europeni, îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte interimar până la organizarea unor noi alegeri".

Şapte state din Uniunea Europeană i-au dat lui Maduro un ultimatum până duminică să ceară alegeri anticipate, avertizând că îl vor recunoaşte pe Juan Guaido în funcţia de preşedinte.

Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie şi-au coordonat îndeaproape susţinerea pentru Guaido. Niciuna dintre aceste ţări nu este de acord cu o intervenţie militară sugerată de preşedintele american Donald Trump.

În replică, Kremlinul acuză statele din Uniunea Europeană de ingerinţe în politica Venezuelei

Kremlinul a declarat luni că decizia unor state din Uniunea Europeană, de a îl recunoaşte pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei, reprezintă ingerinţe în politica internă, iar venezuelenii trebuie să îşi rezolve singuri problemele, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Spania, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Austria şi Danemarca l-au recunoscut luni pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a afirmat că Juan Guaido are dreptul de a cere alegeri anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici