Mai mulţi americani care au vizitat Cuba au raportat simptome similare "atacului" neelucidat de la ambasada SUA din Havana

Mai mulţi cetăţeni americani care au vizitat Cuba au experimentat simptome similare cu cele raportate de personalul ambasadei americane din Havana în cadrul unor "atacuri" misterioase, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat al Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1158 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi americani care au vizitat Cuba au raportat simptome similare "atacului" neelucidat de la ambasada SUA din Havana

Mai mulţi americani care au vizitat Cuba au raportat simptome similare "atacului" neelucidat de la ambasada SUA din Havana

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că agenţia nu a putut verifica deocamdată informaţiile, dar a reiterat avertizarea de călătorie pentru Cuba emisă vinerea trecută.

Potrivit plângerilor primite, atacurile au avut loc în "reşedinţe diplomatice şi în hoteluri frecventate de cetăţeni din SUA". Cuba a negat orice implicare, iar Washingtonul nu a învinuit direct guvernul de la Havana.

Vineri, ambasada SUA din Havana a identificat hotelurile Nacional şi Capri drept două locuri în care personalul ambasadei a fost vizat de "atacuri" misterioase în ultimele câteva luni şi a anunţat că guvernul american "a impus limitări privind cazarea".

La 29 septembrie, Statele Unite au anunţat reducerea drastică a prezenţei diplomatice în Cuba şi au avertizat cetăţenii americani să nu viziteze insula condusă de comunişti, pe fondul unor atacuri care au cauzat pierderea auzului, ameţeli şi oboseală în rândul a 22 de angajaţi ai ambasadei SUA de la Havana.

Ulterior, administraţia Donald Trump a ordonat expulzarea a 15 diplomaţi cubanezi din cauza "eşecului Cubei de a lua măsurile necesare" pentru a proteja personalul american care a fost vizat de "atacuri" misterioase care le-au afectat sănătatea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici