Mai mulţi bărbaţi au deschis focul într-o biserică din nord-estul Nigeriei, omorând şase oameni

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul joi seară într-o biserică din oraşul Gombe, în nord-estul Nigeriei, omorând şase persoane şi rănind alte zece printre credincioşii adunaţi, a declarat pastorul bisericii.

159 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi bărbaţi au deschis focul într-o biserică din nord-estul Nigeriei, omorând şase oameni

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul într-o biserică din nord-estul Nigeriei, omorând şase oameni (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

"Era în jurul orei 19:30 (20:30, ora României) când mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în biserică şi au deschis focul asupra adunării de credincioşi. Şase persoane au fost ucise în atac iar alte 10 rănite", a explicat pastorul John Jauro,

"Spuneam rugăciunea. Aveam ochii închişi" în timpul atacului, a adăugat pastorul înainte să descrie panica credincioşilor care au încercat să scape.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a amânat orice comentariu până vineri, explicând că s-a deplasat la locul atacului care nu era încă revendicat joi seara..

Trei atacuri cu bombă s-au produs miercuri seara în oraşele din nord-estul Nigeriei unde statul a decretat stare de urgenţă. Secta islamistă Boko Haram care a revendicat exploziile a adresat un ultimatum creştinilor pentru ca aceştia să părăsească nordul musulman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici