Mai mulţi diplomaţi străini au vizitat zone devastate de ciclonul Nargis

Junta militară birmană a condus sâmbătă, pentru prima dată, mai mulţi diplomaţi detaşaţi la Rangoon şi reprezentanţi ai ONU în zona deltei Irrawaddy, devastată la 3 mai de ciclonul Nargis, soldat cu peste 133.000 de morţi şi dispăruţi.

19 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi diplomaţi străini au vizitat zone devastate de ciclonul Nargis

Mai mulţi diplomaţi străini au vizitat zone devastate de ciclonul Nargis (Imagine: Mediafax Foto)

Regiunea Irrawaddy (sud-vest) este închisă jurnaliştilor străini. Reprezentanţi ai corpului diplomatic de la Rangoon şi ai organizaţiilor umanitare au fost transportaţi cu trei elicoptere care au decolat din principalul oraş al ţării la ora 06.30 (03.00, ora României).

"Ceea ce ne-au arătat părea foarte bine, dar nu ne-au arătat întregul tablou", a povestit Chris Kaye, director local al Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU.

"Am mers în trei locuri şi erau maximum 250 de persoane în fiecare" din aceste tabere de sinistraţi, a explicat el.

Ştim doar că diplomaţi occidentali şi un altul japonez au fost invitaţi să participe la această călătorie.

Aproape 78.000 de persoane au murit şi 56.000 sunt date dispărute în urma trecerii ciclonului Nargis, care a distrus sudul Myanmarului în urmă cu două săptămâni, conform unui bilanţ oficial.

Comunitatea internaţională se teme de o "a doua catastrofă" umanitară pentru cele două milioane de supravieţuitori, dintre care majoritatea nu au primit ajutoare, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici