Mai mulţi medici din Rusia au semnat o petiţie prin care îi cer lui Putin să acorde bonusurile promise

Mai mulţi medici din Rusia au lansat o petiţie online prin care îi cer preşedintelui Vladimir Putin să acorde bonusurile financiare promise luna trecută.

1348 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi medici din Rusia au semnat o petiţie prin care îi cer lui Putin să acorde bonusurile promise

Sursă foto: Profimedia

La începutul lunii aprilie Putin a promis că personalul medical aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirsu va primi un bonus financiar.  Între 25.000 şi 50.000 de rube echivalentul a 300, respectiv 600 de dolari pentru asistente, paramedici şi ambulanţieri şi 80.000 de rube, 1000 de dolari, pentru doctorii ce tratează pacienţii COVID-19.

La apoape o lună distanţă mai mulţi medici din diferite zone ale Rusiei spun că nu au primit nimic din ce li s-a promis.

Deistviye, o uniune a medicilor a precizat că cu ajutorul autorităţilor federale şi locale este limitat numărul medicilor ce sunt eligibili pentru bonus măsură menită pentru a reduce cheltuielile.

Petiţia conform sindicatului a strâns peste 40.000 de semnături şi cere mărirea fondului pentru bonusuri la 710 milioane de doalri.

Uniunea a mai atars atenţia asupra lipsei de materiale de protecţie şi a discrepanţei cu care medici sunt trataţi de autorităţi faţă de personalul armatei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici