Mai mulţi poliţişti au fost suspendaţi din funcţie în urma violenţelor de la Hong Kong

Mai mulţi poliţişti suspectaţi că au agresat un manifestant prodemocraţie la Hong Kong au fost suspendaţi din funcţie după difuzarea unei înregistrări video care înfăţişează ofiţeri care lovesc un bărbat căzut la pământ, a anunţat miercuri ministrul Securităţii.

72 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi poliţişti au fost suspendaţi din funcţie în urma violenţelor de la Hong Kong

Mai mulţi poliţişti au fost suspendaţi din funcţie în urma violenţelor de la Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile, difuzate de televiziunea locală TVB, par să fi fost înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri, în timpul confruntărilor dintre polişţişti şi manifestanţii prodemocraţie care amplasaseră noi baricade.

Acestea înfăţişează şase poliţişti în civil în timp ce trag de un manifestant cu cătuşe la mâini într-un parc din apropierea sediului puterii, în cartierul Admiralty, una dintre zonele ocupate de tabăra prodemocraţie de peste două săptămâni.

Bărbatul este constrâns să se lungească la pământ. Un ofiţer se aşază deasupra şi îl loveşte cu pumnii în timp ce alţi trei poliţişti îl lovesc cu picioarele. Agresiunea durează patru minute, potrivit televiziunii.

"Poliţia este îngrijorată de acest incidente şi va deschide o anchetă imparţială", a declarat presei Lai Tung-kwok. "Poliţiştii implicaţi în acest incident au fost suspendaţi din funcţiile actuale".

Partidul Civic, una dintre mişcările prodemocraţie din Hong Kong l-a identificat pe bărbat ca fiind unul dintre membrii săi, Ken Tsang. "Echipa juridică a Partidului Civic gestionează situaţia", a declarat Claudia Mo, deputată şi membră a acestei organizaţii.

Liderul studenţilor Joshua Wong a declarat că manifestanţii şi-au pierdut orice încredere în poliţie.

Ciocnirile violente cu poliţia au izbucnit în primele ore ale zilei de miercuri, în momentul în care aceasta a început să demoleze noua baricadă înălţată de protestatari pe o stradă din apropierea clădirilor oficiale.

Poliţia a anunţat că a arestat 45 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici