Mai mulţi răniţi în urma unor incidente la un marş al homosexualilor în Croaţia

Mai multe persoane au fost rănite, sâmbătă, în cursul unor incidente care s-au produs la Split, în sudul Croaţiei, cu ocazia unei manifestaţii a homosexualilor, a anunţat postul public de radio din Croaţia.

214 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi răniţi în urma unor incidente la un marş al homosexualilor în Croaţia

Mai mulţi răniţi în urma unor incidente la un marş al homosexualilor în Croaţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 200 de persoane participau la această Gay pride, sub protecţia poliţiei, în timp ce manifestanţii au început să arunce cu sticle şi pietre, a precizat postul de radio.

Câteva zeci de persoane au fost arestate înaintea marşului, care a fost clasat de poliţie ca având risc ridicat de incidente, în acest oraş prezentat adeseori ca un focar al mediilor conservatoare şi naţionaliste din Croaţia.

Prima Gay pride organizată vreodată în Croaţia a avut loc la Zagreb în 2002 şi peste zece participanţi au fost bătuţi în urma manifestaţiei.

De atunci, marşurile homosexualilor au loc la Zagreb fără incidente, dar fac obiectul unor importante măsuri de securitate.

Societatea croată rămâne foarte tradiţionalistă şi Biserica Catolică, foarte influentă în ţară, a calificat public homosexualitatea drept un "handicap" şi o "perversiune".

Aproximativ 90 la sută dintre croaţi sunt catolici.

Croaţia are 4,4 milioane de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici