Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chişinău şi anunţă alegeri anticipate pe 11 iulie

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a semnat, miercuri, decretul de dizolvare al Parlamentului de la Chişinău. Ea a anunţat că vor avea loc alegeri pe 11 iulie, pentru a putea forma un nou guvern, cu o majoritate stabilă.

4643 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chişinău şi anunţă alegeri anticipate pe 11 iulie

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chişinău. Alegeri pe 11 iulie

„Dragi cetăţeni, acum câteva minute am semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament.


Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetăţenii să poată să-şi aleagă un Parlament nou, care să servească interesele ţării şi ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetăţenii noştri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat şi democratic, în care oamenii să trăiască în pace şi bunăstare.


Data alegerilor noului Parlament se stabileşte pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ţine Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă şi vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieşi din criză, vom face ordine şi toate instituţiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.


Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor.


Urmează un efort mare. Cetăţenii au câştigat dreptul de a-şi decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curăţarea sistemului public, lupta pentru curăţarea clasei politice, pentru oprirea hoţiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească şi să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum şansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înţelepciune.”, a transmis preşedinta Republicii Moldova, printr-un mesaj pe Facebook.

Maia Sandu a fost aleasă preşedintele Republicii Moldova în decembrie 2020. 

Dragi cetăţeni, acum câteva minute am semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am...

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 28 aprilie 2021

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici