Maia Sandu propune un set de măsuri pentru finanţarea IMM-urilor din Republica Moldova. Mesajul său către băncile din ţară

  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a transmis Guvernului un plan de acţiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză.
  • Şefa statului solicită solidaritatea băncilor.
1073 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu propune un set de măsuri pentru finanţarea IMM-urilor din Republica Moldova. Mesajul său către băncile din ţară

Ce pregăteşte Maia Sandu

Maia Sandu susţine că este vorba despre o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici şi agricultorilor să acceseze mai uşor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor.

„Conform acestui plan, fondul de garantare va creşte până la peste 1,5 miliarde de lei. O parte importantă din plan ţine de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate şi simplificarea procedurilor de accesare a banilor. Contez pe solidaritatea tuturor, inclusiv a băncilor, în implementarea acestor măsuri. Guvernul are toate pârghiile şi fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică. Implementarea lui va permite oamenilor de afaceri să se crediteze mai uşor, să pornească lucrările de primăvară, să păstreze locurile de muncă”, a anunţat preşedintele Republicii Moldova.

Măsurile vor fi implementate imediat după aprobarea Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici