Majoritate absolută pentru Silvio Berlusconi în Camera Deputaţilor - rezultate definitive

Dreapta italiană condusă de Silvio Berlusconi va avea 340 de mandate din totalul de 617 al Camerei Deputaţilor, potrivit rezultatelor oficiale definitive, publicate marţi dimineaţă.

9 afișări
Imaginea articolului Majoritate absolută pentru Silvio Berlusconi în Camera Deputaţilor - rezultate definitive

Majoritate absolută pentru Silvio Berlusconi în Camera Deputaţilor - rezultate definitive (Imagine: Mediafax Foto)

Forţele de stânga conduse de Walter Veltroni au obţinut 239 de mandate în Camera Deputaţilor, potrivit aceloraşi rezultate.

Aceste cifre nu îi includ pe cei 12 deputaţi din străinătate şi pe cel din regiunea Valea Aostei, care vor fi anunţaţi mai târziu.

În Senat, dreapta va deţine majoritatea absolută de 168 de posturi, faţă de cele 130 de mandate care vor reveni stângii, şi trei formaţiunilor de centru, potrivit rezultatelor care nu includ cei şase senatori aleşi în străinătate.

În Camera Deputaţilor, Silvio Berlusconi a obţinut 17.063.874 de voturi (46,8 la sută), spre deosebire de Veltroni, cu 13.686.673 (37,5 la sută) şi creştin-democraţii din UDC, cu 2.050.319 (5,6 la sută).

Silvio Berlusconi a obţinut în Senat 15.507.549 de voturi (47,32 la sută), faţă de Walter Veltroni, cu 12.546.443 (38,01 la sută). Partidul UDC a câştigat 1.866.294 de voturi (5,69 la sută).

Alte 20 de formaţiuni, printre care alianţa dintre comunişti şi Verzi nu au obţinut pragul necesar pentru a intra în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici