Majoritatea francezilor nu îl regretă pe Nicolas Sarkozy ca preşedinte al Republicii

O majoritate de 54% dintre francezi declară că nu îl regretă pe Nicolas Sarkozy ca preşedinte al Republicii, potrivit unui sondaj "L'opinion en direct" efectuat de Institutul CSA pentru BFMTV şi publicat miecuri.

94 afișări
Imaginea articolului Majoritatea francezilor nu îl regretă pe Nicolas Sarkozy ca preşedinte al Republicii

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din contră, 40% dintre cei chestionaţi afirmă că regretă că acesta nu este preşedinte, iar 6% nu se pronunţă în acest sens. La aceeaşi întrebare, adresată în octombrie 2012, 55% dintre francezi afirmau că nu îl regretă pe Sarkozy ca şef de stat.

Institutul constată un "clivaj politic foarte important asupra acestei chestiuni", 94% dintre simpatizanţii UMP şi 58% dintre simpatizanţii UDI regretându-l pe fostul preşedinte, în comparaţie cu 6% dintre socialişti şi 9% dintre simpatizanţii Frontului de Stânga.

Simpatizanţii Frontului Naţional (FN) par să aibă păreri foarte împărţite, o majoritate redusă afirmând că îl regretă pe Nicolas Sarkozy (54% la 43%).

Acest sondaj a fost realizat pe Internet, în perioada 8-9 octombrie 2013, pe un eşantion reprezentativ naţional de 962 de persoane majore, potrivit metodei cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici