Majoritatea francezilor speră că Sarkozy nu va candida pentru un al doilea mandat

Majoritatea cetăţenilor francezi speră că preşedintele Nicolas Sarkozy nu va candida pentru un al doilea mandat, arată un sondaj publicat vineri.

17 afișări
Imaginea articolului Majoritatea francezilor speră că Sarkozy nu va candida pentru un al doilea mandat

Majoritatea francezilor speră că Sarkozy nu va candida pentru un al doilea mandat (Imagine: Mediafax Foto)

Sondajul este ultimul dintr-o serie neagră pentru Sarkozy, care aniversează săptămâna viitoare un an de la victoria sa în alegerile prezidenţiale.

Studiul, publicat în săptămânalul cu orientare de stânga Marianne, susţine că 55 la sută dintre alegători speră că Sarkozy nu va mai candida pentru un al doilea mandat, în timp ce 62 la sută aşteaptă o criză înainte de expirarea actualului său mandat, în 2012.

Ales pe baza promisiunilor de a impulsiona creşterea economică a Franţei şi de a-i recompensa pe cei dispuşi să muncească mai mult, Sarkozy se confruntă cu o scădere a popularităţii de la 65 de procente în septembrie, la 32 de procente.

Afectat iniţial de dezaprobarea publicului faţă de stilul insolent şi idila sa cu fostul model Carla Bruni, actuala sa soţie, preşedintele francez şi-a văzut popularitatea ameninţată de problemele economice.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.002 persoane, la 25 aprilie, arată că 68 la sută dintre respondenţi se aşteaptă ca puterea lor de cumpărare să fie mai mică în 2012 decât în prezent, iar 64 la sută cred că societatea franceză ar putea fi şi mai divizată.

Potrivit unui sondaj separat publicat în cotidianul Le Parisien vineri, proporţia persoanelor care îşi exprimă încrederea în Sarkozy a scăzut la 38 de procente, cei care au încredere în preşedinte întrunind 57 de procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici