Majoritatea israelienilor susţin un atac împotriva Iranului - sondaj

Majoritatea israelienilor se declară favorabili unui atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, potrivit unui sondaj dat publicităţii luni de cotidianul Haaretz.

11 afișări
Imaginea articolului Majoritatea israelienilor susţin un atac împotriva Iranului - sondaj

Majoritatea israelienilor susţin un atac împotriva Iranului (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Circa 66 la sută dintre israelienii evrei s-au declarat în favoarea unui asemenea atac, 15 la sută împotrivă şi 19 la sută nu s-au pronunţat, potrivit sondajului realizat recent de Universitatea Bar Ilan, situată în apropiere de Tel-Aviv.

De altfel, cei care s-au declarat favorabili unei asemenea operaţiuni au afirmat că nu îşi vor schimba părerea chiar dacă Statele Unite se vor opune.

Referitor la relaţiile cu Washingtonul, numai 38 la sută dintre cei chestionaţi apreciază că Barack Obama are o "atitudine prietenoasă" faţă de Israel, în timp ce 73 la sută credeau acest lucru în decembrie 2007, în timpul mandatului lui George W. Bush.

Liderii israelieni au sugerat în mod repetat că îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv apelul la forţă, pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară.

În ultimele luni aceste avertismente s-au intensificat, Israelul considerând că presiunile internaţionale asupra Teheranului nu au efectul scontat, în timp ce Iranul insistă că programul său nuclear este unul civil.

Regimul iranian este inamicul declarat al statului evreu despre care preşedintele Mahmoud Ahamdinejad a declarat că trebuie "şters de pe hartă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici