Majoritatea supravieţuitorilor ciclonului din Birmania nu au primit încă ajutor

Naţiunile Unite au anunţat, joi, că majoritatea supravieţuitorilor ciclonului Nargis din Myanmar nu au primit încă ajutoare, chiar dacă acestea ajung la sinistraţi în cantităţi reduse.

20 afișări
Imaginea articolului Majoritatea supravieţuitorilor ciclonului din Birmania nu au primit încă ajutor

Majoritatea supravieţuitorilor ciclonului din Birmania nu au primit încă ajutor (Imagine: Mediafax Foto)

Ultimul raport intern redactat de ONU privind situaţia din Myanmar dezvăluie că între 1,6 şi 2,5 milioane de persoane au fost "dur afectate" de ciclon, dintre care 550.000 au beneficiat de adăpost temporar în regiunea Deltei Irrawaddy, din sud-vestul ţării.

"Populaţia părăseşte majoritatea zonelor afectate în căutarea unor ajutoare de bază", precum apa potabilă, alimente, medicamente şi adăpost, explică documentul ONU, dat publicităţii în capitala Thailandei.

Deşi avioanele încărcate cu ajutor internaţional aterizează în număr tot mai mare în Myanmar, junta militară continuă să limiteze drastic operaţiunile de mobilizare a angajaţilor organizaţiilor umanitare în zonele meridionale, cele mai devastate de ciclonul Nargis, soldat cu peste 66.000 de morţi şi dispăruţi, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Regimul militar de la Rangoon controlează distribuirea ajutorului extern, fapt ce îngreunează operaţiunile de salvare şi limitează numărul persoanelor care primesc efectiv alimente sau medicamente.

Fără nici un elicopter sau un specialist în ajutor umanitar, este dificil pentru autorităţile birmane să ajungă rapid în zonele devastate, a subliniat un purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (WFP), Marcus Prior.

Până în prezent, WFP a asistat doar 50.400 de persoane din cele 750.000 care suferă de foame.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici