Manierele Elenei Kagan, subiect de dezbatere în SUA: "Se îmbracă fără gust şi nu apropie picioarele când stă jos" - FOTO

Manierele Elenei Kagan, nominalizată la Curtea Supremă de Justiţie a SUA, au creat o nouă dezbatere la Washington, după un articol la rubrica de modă a Washington Post, potrivit căruia ea "se îmbracă fără gust" şi nu apropie piciorele când se aşează pe scaun.

31 afișări
Imaginea articolului Manierele Elenei Kagan, subiect de dezbatere în SUA: "Se îmbracă fără gust şi nu apropie picioarele când stă jos" - FOTO

Manierele Elenei Kagan, subiect de dezbatere în SUA: "Se îmbracă fără gust şi nu apropie picioarele când stă jos" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ea şi-a rujat buzele în ziua anunţului numirii sale la Casa Albă, dar, în afară de asta, ea se îmbracă fără gust, pentru a arăta că străluceşte din punct de vedere intelectual", a scris Robin Givhan, duminică, în Washington Post, unul dintre cotidianele americane cele mai respectate.

"Ea a mers cu un pas sigur şi a avut o ţinută dreaptă pe culoarele Senatului, dar după ce s-a aşezat (...), nu s-a străduit să îşi menţină postura solemnă şi (...) s-a aşezat cu picioarele depărtate", continuă jurnalista.

Articolul, care menţionează dezaprobator şi o garderobă "conservatoare", "ternă" şi de "prost gust", a declanşat comentarii multiple, în principal critici.

Senatoarea democrată americană Amy Klobuchar a profitat chiar de ocazia susţinerii unui discurs în faţa Senatului, în şedinţă plenară, pentru a protesta faţă de sexismul articolului.

Dacă Senatul confirmă nominalizarea lui Kagan în cea mai înaltă instanţă a ţării, "aceasta va fi prima oară în istorie când trei femei vor fi judecătoare în acelaşi timp la Curtea Supremă, să ne concentrăm pe acest lucru, să ne concentrăm pe experienţă, pe calificări, pe modul de a răspunde la întrebări, nu pe apropierea genunchilor", a declarat senatoarea. Ea a amintit apoi câte femei au realizat progrese împotriva sexismului în ultimii 50 de ani.

Miercuri, autoarea articolului, Robin Givhan, a precizat pe site-ul de Internet "mediamatters", un centru de analiză de media, că nu este de părere că "a scrie despre apariţia unei femei în sfera publică este un lucru sexist în sine".

Împotriva criticilor săi, jurnalista, laureat al prestigiosului premiul Pulitzer, a afirmat că a scris articole de modă şi despre judecătorii John Roberts în 2005 şi Samuel Alito în 2006, cu ocazia nominalizării lor de către George W. Bush la Curtea Supremă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici