Manifestanţi împotriva FMI, dispersaţi la Istanbul cu grenade lacrimogene şi tunuri de apă - GALERIE FOTO

Forţele de ordine au dispersat marţi, circa 1.500 de tineri care manifestau în centrul Istanbulului împotriva FMI şi a Băncii Mondiale, care îşi desfăşoară reuniunea anuală în capitala economică a Turciei, 100 de persoane fiind reţinute.

16 afișări
Imaginea articolului Manifestanţi împotriva FMI, dispersaţi la Istanbul cu grenade lacrimogene şi tunuri de apă - GALERIE FOTO

Manifestanţi împotriva FMI, dispersaţi la Istanbul cu grenade lacrimogene şi tunuri de apă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Poliţiştii au folosit grenade lacrimogene şi i-au dispersat pe manifestanţi cu transportoare blindate prevăzute cu tunuri de apă, în momentul în care protestul ajunsese în piaţa Taksim, în centrul Instanbulului.

Piaţa a fost degajată rapid, iar manifestanţii, dintre care unii au aruncat cocteiluri Molotov, au fost urmăriţi de poliţişti pe străzile adiacente.

Unii tineri au ridicat baricade din pubele metalice şi cărucioare de la supermarketuri şi au aruncat pietre spre forţele de ordine.

Până la prânz, aproximativ 300 de tineri au spart vitrinele a cel puţin patru agenţii bancare şi ale unui supermarket, iar trecătorii s-au refugiat la spitalele din împrejurimi. Nu au fost semnalate victime. Potrivit CNN-Turk, aproximativ 100 de protestatari au fost reţinuţi.

Manifestanţii, majoritatea studenţi şi elevi, s-au adunat în urma apelului organizaţiilor de stânga şi a sindicatelor, sub pancarte pe care se putea citi: "FMI prietenul patronatului, inamicul muncitorilor", "Este posibilă o altă lume" şi "Democraţia voastră este o dictatură, economia voastră este sclavie, plecaţi, bandiţilor".

Poliţiştii dispersează militanţii anti-FMI la Istanbul

Reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale a început în mod oficial, marţi, într-un centru de congrese, la câteva sute de metri de locul manifestaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici