Manifestanţi islamişti radicali anti-Charlie Hebdo îndeamnă la expulzarea francezilor din Indonezia - FOTO

Peste 100 de islamişti radicali au manifestat marţi, în faţa Ambasadei Franţei din Jakarta, împotriva caricaturii cu Mahomed publicate de către Charlie Hebdo, iar unii au îndemnat la "expulzarea francezilor" din Indonezia, ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.

136 afișări
Imaginea articolului Manifestanţi islamişti radicali anti-Charlie Hebdo îndeamnă la expulzarea francezilor din Indonezia - FOTO

Manifestanţi islamişti radicali anti-Charlie Hebdo îndeamnă la expulzarea francezilor din Indonezia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Răspunzând unui apel lansat de gruparea islamistă radicală Hizbut Tahrir, manifestanţii - bărbaţi, femei şi copii - au strigat "Franţa este o ţară teroristă", a constatat un jurnalist AFP.

Ei s-au adunat în faţa Ambasadei Franţei, în centrul capitalei, purtând banderole pe care scria, în engleză, "Noi suntem apărătorii profetului Mahomed". "Pedeapsa cu moartea pentru cei care l-au insultat pe profet".

Unii au aprobat atacul jihadist comis la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo din Paris, a cărui redacţie a fost decimată, pe 7 ianuarie, într-un atac armat soldat cu 12 morţi.

"Atacul împotriva Charlie Hebdo este consecinţa logică a ceea ce-au făcut ei. Noi îl iubim pe profetul Mahomed mai mult decât pe taţii şi mamele noastre", a declarat pentru AFP o manifestantă, care participa la miting împreună cu fiica sa şi ţinea un bebeluş în braţe.

Charlie Hebdo a publicat în numărul din 14 ianuarie o caricatură cu Mahomed în lacrimi şi ţinând o pancartă pe care scrie "Je suis Charlie". Deasupra sa scrie "Totul este iertat".

Islamul interzice orice reprezentare a profetului.

Manifestaţia de la Jakarta s-a desfăşurat fără incidente.

Musulmanii din Indonezia, reprezentând aproape 90% din cele 250 de milioane de locuitori ai acestei ţări din Asia de Sud-Est, sunt în marea lor majoritate practicanţi ai unui islam moderat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici