Manifestanţii din Thailanda blochează un al doilea aeroport din Bangkok

Manifestanţii thailandezi antiguvernamentali au blocat şi închis cel de-al doilea aeroport din Bangkok, a anunţat joi directorul acestuia, în urma unei acţiuni similare la principalul aeroport internaţional din capitala thailandeză.

28 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii din Thailanda blochează un al doilea aeroport din Bangkok

Manifestanţii din Thailanda blochează un al doilea aeroport din Bangkok

Susţinătorii coaliţiei regale, Alianţa Poporului pentru Democraţie (PAD), s-au adunat miercuri seara în faţa intrării principale a aeroportului Don Mueang, spre miezul nopţii fiind anulate toate serviciile aeroportuare.

"Manifestanţii au blocat intrarea în terminal şi atunci am decis să suspendăm activitatea până joi la ora 06.00 (13.00 ora României)", a declarat directorul aeroportului, Anirut Thanomkulbutra.

Aeroportul Don Mueang este specializat în zboruri interne şi era singurul care îşi continua activitatea în urma blocării aeroportului internaţional Suvarnabhum marţi seara. Manifestanţii cer demisia premierului Somchai Wongsawat.

Un oficial al poliţiei locale a declarat că circa 3.000 de persoane au fost prezente în zona aeroportului.

Protestatarii avertizaseră miercuri că intenţionează să închidă aeroportul Don Mueang, pentru a-i împiedica pe miniştrii Guvernului să se alăture liderului lor, care se află în prezent în oraşul Chiang Mai (nord).

Premierul, care a aterizat miercuri seara la Chian Mai revenind de la summitul APEC din Peru, a respins apelul lansat de armată, de a convoca alegeri anticipate pentru a ieşi din criză.

Somchai i-a acuzat pe manifestanţii care cer demisia sa că intenţionează să împiedice procesul democratic. La rândul său, PAD l-a acuzat pe Somchai că are legături cu fostul premier Thaksin Shinawatra, aflat în exil.

În cadrul unui mesaj adresat naţiunii prin intermediul televiziunii, Somchai a declarat că nu va ceda apelului. "Asigur din nou poporul că Guvernul, care este legitim şi format în urma alegerilor, îşi va duce mandatul la final", a avertizat premierul.

Pe de altă parte, Tribunalul civil din Bangkok a ordonat miilor de manifestanţi antiguvernamentali să evacueze aeroportul internaţional Suvarnabhumi din Bangkok, potrivit unei televiziuni locale.

"Dreptul de a manifesta este garantat prin Constituţie", dar manifestanţii "nu trebuie să încalce drepturile şi libertăţile altor persoane", se arată în ordinul tribunalului.

O decizie similară a fost publicată şi la sfârşitul lui august, cerând manifestanţilor să elibereze edificiile guvernamentale pe care le ocupau, dar aceasta a fost anulată de o curte de apel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici