Manifestantul ucrainean care a fost răpit şi torturat va fi plasat în arest la domiciliu - FOTO

Activistul opoziţiei ucrainene Dmitro Bulatov, care a fost răpit pe 22 ianuarie şi torturat timp de peste o săptămână, va fi plasat în arest la domiciliu, fiind suspectat de "organizarea unor tulburări în masă", a anunţat vineri Ministerul ucrainean de Interne, citat de site-ul Gazeta.ua.

175 afișări
Imaginea articolului Manifestantul ucrainean care a fost răpit şi torturat va fi plasat în arest la domiciliu - FOTO

Manifestantul ucrainean care a fost răpit şi torturat va fi plasat în arest la domiciliu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La spitalul unde se află activistul ucrainean au sosit poliţişti care, potrivit Ministerului de Interne, au rolul de a-l proteja pe Bulatov.

Ministerul ucrainean a precizat că Bulatov nu a putut fi interogat vineri de poliţie, din cauza stării sale de sănătate.

Dmitro Bulatov, în vârstă de 35 de ani, tatăl a trei copii, dat dispărut de la 22 ianuarie, a fost abandonat joi seara într-o pădure de la periferia Kievului, după ce a fost reţinut într-un loc necunoscut şi torturat timp de peste o săptămână.

Unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, care l-a vizitat la spital, a denunţat un "act de intimidare" la adresa opozanţilor celor mai activi faţă de regim.

De asemenea, Washingtonul şi-a exprimat vineri "dezamăgirea", în legătură cu informaţiile privind sechestrarea şi torturarea lui Bulatov.

"Am fost dezamăgiţi de indiciile evidente privind torturarea unuia dintre liderii manifestanţilor, Dmitro Bulatov", a reacţionat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici