Manifestaţie a opoziţiei după alegerile legislative din Georgia

Circa 1.000 de simpatizanţi ai opoziţiei georgiene au manifestat, miercuri seară, la Tbilisi, după ce un sondaj de opinie realizat la ieşirea de la urne acorda partidului preşedintelui Mihail Saakaşvili victoria în alegerile legislative.

14 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie a opoziţiei după alegerile legislative din Georgia

Manifestaţie a opoziţiei după alegerile legislative din Georgia (Imagine: Mediafax Foto)

Liderii opoziţiei au promis că vor scoate în stradă alte câteva zeci de mii de persoane pentru a protesta faţă de scrutin.

Mişcarea Naţională Unită ar fi obţinut peste 63 la sută din voturi, cu mult peste cele 14 procente ale Consiliului Unit, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de către mai multe institute politice georgiene şi difuzat de posturile naţionale de televiziune.

Manifestaţia, care a început miercuri la ora 23.00 (22.00, ora României), s-a încheiat joi în jurul orei 01.40 (00.40, ora României), opoziţia făcând apel la organizarea de noi demonstraţii în următoarele zile.

"Lupta continuă. Obiectivul nostru este de a elibera Georgia de acest regim", a declarat David Gamkrelidze, liderul unuia din cele nouă partide membre ale opoziţiei unite, Partidul Noilor Drepturi.

La scurt timp după închiderea birourilor de vot la ora 20.00 (19.00, ora României), liderii opoziţiei au declarat că scrutinul a fost "trucat". Opoziţia a contestat, prin urmare, fiabilitatea sondajului realizat la ieşirea de la urne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici