Manifestaţie în Afganistan împotriva arderii în public a Coranului

O mie de manifestanţi defilau luni într-un oraş din estul Afganistanului pentru a protesta faţă de arderea publică a unui exemplar din Coran în Statele Unite, după trei zile de manifestaţii sângeroase în ţară, potrivit unui oficial local.

24 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie în Afganistan împotriva arderii în public a Coranului

Manifestaţie în Afganistan împotriva arderii în public a Coranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o manifestaţie. Aceasta a început în districtul Alingar şi acum este în oraşul" Mehterlam, capitala provinciei Laghman, a declarat pentru AFP Gulzar Sangarwar, vicepreşedintele Consiliului provincial.

Martori oculari au declarat pentru AFP prin telefon că sunt aproximativ 1.000 de manifestanţi, aproapte toţi bărbaţi, care strigă "Moarte Americii, viaţă lungă islamului".

Nicio manifestaţie nu a fost semnalată luni dimineaţa în restul Afganistanului, unde cel puţin 24 de persoane au fost ucise şi aproape 140 rănite în cursul ultimelor trei zile de manifestaţii violente în ţară.

În Kandahar, oraş din sudul Afganistanului, unde zece persoane au fost ucise sâmbătă în cadrul confruntărilor violente şi două au fost ucise duminică, situaţia era calmă luni.

Nicio reuniune nu era semnalată la Mazar-i-Sharif, în nordul ţării, unde manifestanţii au atacat vineri complexul ONU şi au ucis trei angajaţi şi patru gardieni nepalezi. Cinci manifestanţi au fost, de asemenea, ucişi, dar oraşul a revenit la calm în ziua următoare.

Situaţia era calmă şi la Kabul, Jalalabad, principalul oraş din est, şi Herat, în vest, unde au avut loc mai multe reuniuni în ultimele zile, dar fără violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici