Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare

Peste 30.000 de persoane au manifestat în aproximativ 100 de oraşe din Germania, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de comandanta navei Sea Watch, Carola Rackete, şi pentru a cere salvarea migranţilor care încearcă să travereseze Marea Mediterană, relatează publicaţia Deutsche Welle.

245 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare

Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare

Cele mai ample manifestanţii au avut loc în Berlin şi Hamburg, unde au participat 8.000 şi respectiv 4.000 de persoane.

Persoanele prezente au transmis că doresc să o susţină organizaţia Sea Watch şi pe comandanta uneia dintre navele organizaţiei, Carola Rackete, acuzată de favorizarea imigraţiei ilegale pentru faptul că a acostat o navă în portul Lampedusa fără permisiunea autoriăţilor.

„Salvările de pe mare nu au frontiere, la fel ca şi solidaritatea noastră”, le-a transmis Carola Rakete manifestanţilor din Berlin.

Carola Rackete, un cetăţean german în vârstă de 31 de ani, a încălcat săptămâna trecută un ordin al Armatei prin care i-a fost interzis să acosteze. Ea a ajuns cu nava Sea-Watch în portul Lampedusa, unde au debarcat cei 41 de migranţi africani aflaţi la bord. Rackete a fost reţinută imediat de către autorităţi şi ulterior plasată în arest la domiciliu. Ea a declarat încă din momentul în care a fost reţinută că nu a încălcat legea, ci doar şi-a făcut datoria de a salva oameni.

Prim-ministrul italian Matteo Salvini a cerut expulzarea comandantei nevei Sea Watch din Italia, iar aceasta a transmis că îl va da în judecată pentru defăimare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici