Manifestaţie la Vladivostok împotriva creşterii taxei pentru maşinile second-hand importate

Sute de dealeri şi cumpărători de maşini de ocazie au manifestat la Vladivostok, în Extremul Orient rus, protestând faţă de decizia autorităţilor de a creşte taxele pentru maşinile second-hand importate din străinătate.

25 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Vladivostok împotriva creşterii taxei pentru maşinile second-hand importate

Manifestaţie la Vladivostok împotriva creşterii taxei pentru maşinile second-hand importate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în piaţa centrală a oraşului, purtând pancarte pe care scria "Demisia guvernului" sau "Putin, luptă cu oligarhii, nu cu poporul".

Spre deosebire de alte proteste, manifestaţia nu a fost convocată oficial, apelul fiind difuzat prin Internet şi SMS-uri.

"Noi nu manifestăm pentru a avea o maşină nouă, ci pentru că nu avem altă activitate în afară de vânzarea maşinilor de ocazie. Mii de oameni vor fi ruinaţi. Au între 40 şi 60 de ani şi sunt prea bătrâni pentru reconversie profesională", a declarat unul dintre manifestanţi.

"Regiunea este subdezvoltată, oamenii pleacă pentru că nu găsesc de lucru şi, în loc să creeze locuri de muncă şi firme, guvernul ne dă împrumuturi de caritate pentru cumpărarea de maşini ruseşti", a spus un alt participant la protest.

Alţi demonstranţi au cerut dreptul de a cumpăra maşini cu volanul pe dreapta, ca în Japonia, în condiţiile în care Vladivostok se află mai aproape de Tokyo decât de Moscova.

Poliţia a reţinut 22 de manifestanţi, acuzaţi de încălcarea legii, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine, Irina Syrova, citat de agenţia Interfax.

La o manifestaţie similară organizată duminica trecută la Vladivostok au participat circa 6.000 de persoane.

Guvernul rus a decis, printr-un decret semnat săptămâna trecută de premierul Vladimir Putin, creşterea temporară a taxelor pentru maşinile străine second-hand, pentru a favoriza industria auto locală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici