Manifestaţie pentru menţinerea unităţii Spaniei: Cel puţin 80.000 de spanioli au ieşit în stradă, duminică, în Barcelona - VIDEO

Cel puţin 80.000 de cetăţeni spanioli au participat duminică, în Barcelona, la o manifestaţie pentru menţinerea unităţii Spaniei, ca reacţie la protestele catalanilor care susţin mişcarea secesionistă, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1047 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie pentru menţinerea unităţii Spaniei: Cel puţin 80.000 de spanioli au ieşit în stradă, duminică, în Barcelona - VIDEO

Cel puţin 80.000 de spanioli au participat duminică la o manifestaţie pro-uniune în Barcelona

Manifestanţii unionişti au protestat împotriva intenţiei catalanilor de a obţine independenţa de statul spaniol şi au făcut apel la păstrarea unităţii ţării şi a coexistenţei paşnice din regiunea Catalonia.

Demersul cetăţenilor spanioli, de duminică, vine ca urmare a escaladării violenţelor din cadrul protestelor pro-secesioniste cu o zi în urmă. Sâmbătă, aproximativ 350.00 de catalani au protestat, în cea de a doua săptămână consecutivă, împotriva deciziei Curţii Supreme de la Madrid de a aresta mai mulţi lideri ai mişcării de independenţă catalană. În seara zilei de sâmbătă, cel puţin 10.000 de participanţi la mişcaea de protest au intrat în coliziune cu forţele de ordine spaniole.

Demonstraţiile de duminică au fost organizate de Societatea Civilă Catalană, un grup umbrelă, format din mai multe partide politice şi organizaţii civice, ce are ca scop menţinerea Cataloniei ca parte integrată a Spaniei. Participanţii la manifestaţie au scandat mesaje unioniste precum: „Pentru coexistenţă, democraţie şi Catalonia. Suficient!”

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunţat pe 14 octombrie că nouă lideri separatişti catalani au primit sentinţe între 9 şi 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona şi în alte oraşe din regiune, soldate cu rănirea a cel puţin 80 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici