Manifestaţii în semn de solidaritate cu protestatarii din Turcia la New York şi Atena

Strigând "noi vrem libertate", o sută de persoane au manifestat luni în faţa consulatului Turciei la New York, solicitând demisia premierului Recep Tayyip Erdogan şi exprimându-şi solidaritatea cu protestatarii turci, în timp ce o mie de susţinători ai stângii manifestau la Atena.

347 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în semn de solidaritate cu protestatarii din Turcia la New York şi Atena

Manifestaţii în semn de solidaritate cu protestatarii din Turcia au avut loc la New York şi Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi vrem libertate", "Erdogan, demisia!", scandau manifestanţii adunaţi la intersecţia dintre 3rd Avenue şi 50th Avenue sub supravegherea strictă a poliţiei, la ora prânzului, a constatat AFP.

Unii purtau purtau portretul premierului însoţit de simboluri naziste, alţii drapeluri turce. "Turcia, nu eşti singură!", "opriţi brutalitatea poliţiei", denunţau alte pancarte afişate de manifestanţii strânşi în spatele unui cordon de securitate.

Aceşti manifestanţi, majoritatea turci, îşi afişau astfel solidaritatea cu cei care de patru zile manifestează la Istanbul şi în alte oraşe ale Turciei.

De asemenea, câteva mii de greci, majoritatea de stânga, au manifestat luni seară la Atena pentru a îşi arăta susţinerea faţă de protestatarii turci.

"Autoritarismul se distruge în stradă, solidaritate cu poporul turc", au scandat aproape o mie de manifestanţi membri ai mai multor partide de stânga, printre care principalul partid de opoziţie grec, Syriza.

"Din piaţa Taksim până la Atena, luptăm împotriva sărăciei şi a foametei", scandau manifestanţii făcând aluzie la piaţa care a servit drept punct de întâlnire pentru manifestanţi.

Mii de persoane au invadat din nou luni seară piaţa Taksim din Istanbul, în timp ce poliţia a intervenit pentru a dispersa o manifestaţie din faţa biroului şefului guvernului aflate la marginea oraşului, au constatat jurnaliştii AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici