Manifestaţii similare celor împotriva Wall Street, organizate în Canada

Mişcări canadiene inspirate de cea a manifestanţilor împotriva Wall Street de la New York au anunţat că sâmbătă vor fi "ocupate" simbolic cartiere de afaceri în mai multe oraşe din Canada.

170 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii similare celor împotriva Wall Street, organizate în Canada

Manifestaţii similare celor împotriva Wall Street, organizate în Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O purtătoare de cuvânt a mişcării "Ocupăm Montreal" a declarat pentru postul Radio-Canada că aproximativ 3.000 de persoane aveau intenţia să participe la o manifestaţie "paşnică şi bilingvă" sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Victoria din Montreal, cu obiectivul asumat de a ocupa terenul pe o perioadă nedeterminată.

Grupul, care afirmă că nu are structuri de conducere şi nici alianţe cu vreo forţă politică, a ţinut o reuniune de organizare joi seara.

Pe o pagină Facebook, acesta le cere simpatizanţilor săi să aducă "haine călduroase, hrană, generatoare, echipament audio-video, walkie-talkie, corturi, baterii, baterii solare, truse pentru acordarea primului ajutor, mături, pubele, saci de gunoi, toalete chimice".

Manifestaţii similare sunt aşteptate în aproximativ 12 oraşe canadiene, de la Halifax la Vancouver, inclusiv în Ottawa şi Toronto.

Premierul canadian Stephen Harper a refuzat, vineri, să comenteze, atunci când a fost întrebat despre acest fenomen. El a insistat asupra bunului mers al economiei canadiene, apreciind că situaţia din ţara sa este "foarte diferită" de cea din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici