Manual pentru fabricarea bombelor, în locuinţa unui membru al grupării Proud Boys implicat în atacul de la Capitoliu

  • Agenţii americani au găsit instrucţiuni privind fabricarea bombelor în casa unui membru al grupului extremist Proud Boys.
  • Dominic Pezzola a fost acuzat de procurori în urma participării la asediul Capitoliului SUA din data de 6 ianuarie.
  • Pezzola, cunoscut de asociaţi sub numele de „Spaz”, prezintă un „pericol grav pentru comunitate”, se arăta în comunicatul de acuzare.
1182 afișări
Imaginea articolului Manual pentru fabricarea bombelor, în locuinţa unui membru al grupării Proud Boys implicat în atacul de la Capitoliu

FOTO: Twitter @Will Cleveland

În locuinţa lui Dominic Pezzola, situată în Rochester, New York, a fost descoperit un dispozitiv ce conţine „manuale de fabricare a armelor şi bombelor”, scrie Reuters.
 
Bărbatul în vârstă de 43 de ani se numără printre cele peste 135 de persoane arestate până acum în legătură cu incidentele violente de la Capitoliul SUA. Pe 6 ianuarie, un grup de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump a întrerupt activitatea Congresului, reunit pentru certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. În urma violenţelor, cinci oameni, inclusiv un agent de poliţie, şi-au pierdut viaţa.

Departamentul de Justiţie a declarat că pe numele lui Pezzola şi William Pepe, un alt membru al grupării Proud Boys, au fost aduse acuzaţii de conspiraţie, dezordine civilă şi acces ilegal în clădiri sau terenuri restricţionate. Pezzola se va confrunta şi cu acuzaţii suplimentare, între care obstrucţionarea unei proceduri oficiale, jaf de bunuri personale ale Statelor Unite şi atac asupra ofiţerilor, adaugă reprezentanţii Departamentului de Justiţie al SUA.

Separat, FBI a transmis că bombele găsite la sediul Comitetelor Naţionale Democratice şi Republicane de pe Dealul Capitoliului au fost plasate acolo în seara dinaintea atacului. FBI a mărit recompensa pentru informaţii despre incident până la 100.000 de dolari.

Pezzola, cunoscut de asociaţi sub numele de „Spaz”, prezintă un „pericol grav pentru comunitate”, se arăta în comunicatul de acuzare. Acesta a fost arestat la New York.

Potrivit Reuters, Mike Scibetta, avocatul lui Pezzola, a declarat într-un e-mail că, din câte ştie, unitatea digitală pe care au fost descoperite documentele despre fabricarea de material explozibil i-au fost înmânate clientului său, care nu le-ar fi consultat. „Guvernul a cules o mică parte din documente, alegând ceea ce se potriveşte în povestea lor", a mai spus Scibetta.

Instanţa de urmărire penală a declarat că Pezzola a fost unul dintre primii care au intrat în Capitoliu, folosind un scut al poliţiei pentru a sparge o fereastră. Ulterior, Pezzola ar fi urmărit un ofiţer pe scările de lângă intrarea în camera Senatului şi a fumat un trabuc, spun procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici