Maratonul de la New York a fost anulat din cauza uraganului Sandy

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat, vineri seară, anularea celebrului maraton din localitate, după îndelungi polemici, organizarea acestuia fiind considerată de unii drept un afront faţă de victimele uraganului Sandy.

126 afișări
Imaginea articolului Maratonul de la New York a fost anulat din cauza uraganului Sandy

Maratonul de la New York a fost anulat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Maratonul este parte integrantă a vieţii din New York de 40 de ani. Dar este clar că a devenit o sursă de controverse şi divizări. Nu puteam permite o controversă în privinţa unui eveniment sportiv", a declarat Bloomberg.

Circa 47.000 de sportivi s-au antrenat intens în ultimele luni şi ar fi trebuit să plece duminică în cursă.

Decizia a venit ca urmare a numeroaselor proteste privind organizarea competiţiei, în contextul în care oraşul este afectat de trecerea uraganului Sandy, care s-a soldat cu moartea a 41 de persoane.

Maratonul aduce anual circa 340 de milioane de dolari oraşului New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici