Marea Britanie arestează două persoane acuzate de introducerea ilegală de imigranţi din Canalul Mânecii

Agenţia Naţională britanică pentru Criminalitate a anunţat că a arestat două persoane sub suspiciunea că ar fi organizat intrarea ilegală a migranţilor din Canalul Mânecii în Marea Britanie, relatează Reuters.

217 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie arestează două persoane acuzate de introducerea ilegală de imigranţi din Canalul Mânecii

Marea Britanie arestează două persoane acuzate de introducerea ilegală de imigranţi din Canalul Mânecii

Un cetăţean iranian în vârstă de 33 de ani şi unul britanic în vârstă de 24 de ani au fost arestaţi la Manchester, a transmis miercuri ANC într-o declaraţie dr presă, fără a oferi detalii suplimentare.

Ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, a declarat recent că a avut loc o creştere a numărului de migranţi proveniţi din Franţa, care traversează Canalul Mânecii. Săptămâna trecută, acesta a declarat situaţia ca fiind un "incident major".

Mai mult de 200 de migranţi au încercat traversarea uneia dintre cele mai aglomerate căi de transport din lume în decembrie, deşi aproape jumătate dintre aceştia au fost opriţi să părăsească Franţa, a declarat luni Javid.

Numărul acesta este o mică parte a celor care încearcă în mod regulat să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene prin trecerea Mediteranei din Africa de Nord şi Turcia. Mulţi dintre ei fug de conflicte şi de sărăcie în Orientul Mijlociu şi Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici