Marea Britanie cere garanţii că nu se vor repeta acuzaţiile la adresa UNRWA

  • Marea Britanie doreşte o "garanţie absolută" că agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) nu va angaja personal care să atace Israelul.
  • Declaraţia a fost făcută miercuri de ministrul de Externe din Regatul Unit, David Cameron.
  • Declaraţia lui Cameron vine după acuzaţiile potrivit cărora unii dintre angajaţii UNRWA ar fi fost implicaţi în atacurile Hamas din 7 octombrie anul trecut din Israel, notează Reuters.
4356 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie cere garanţii că nu se vor repeta acuzaţiile la adresa UNRWA

Luna trecută, Marea Britanie s-a alăturat Statelor Unite în "oprirea temporară" a finanţării pentru UNRWA, în urma unor acuzaţii potrivit cărora unii angajaţi palestinieni ai acestei structuri ar fi fost suspectaţi de implicare în atacul Hamas care a declanşat războiul din Gaza.

Marea Britanie şi Statele Unite au arătat că nu vor relua sprijinul până când nu se va încheia ancheta internă a ONU privind acuzaţiile. Un raport preliminar urmează să fie publicat în următoarele săptămâni.

Întrebat ce trebuie să vadă Marea Britanie în raport pentru a relua finanţarea, Cameron a spus: "Ceea ce căutăm este o garanţie absolută că acest lucru nu se poate întâmpla din nou. Să fie clar, se pare că au existat persoane care au lucrat pentru UNRWA şi care au participat la atacurile din 7 octombrie asupra Israelului. Acest lucru este inacceptabil".

"De aceea am pus pe pauză finanţarea. Acesta este motivul pentru care au loc aceste revizuiri", a declarat Cameron. "Avem nevoie ca acestea să aibă loc rapid, deoarece mulţi dintre angajaţii UNRWA fac o treabă absolut vitală în interiorul Gaza, unde sunt singura reţea de distribuire a ajutoarelor", a mai spus Cameron.

Pe de altă parte, şeful UNRWA a declarat marţi că apelurile pentru desfiinţarea acesteia sunt lipsite de viziune şi că încetarea mandatului agenţiei ar agrava criza umanitară din Gaza.

Marea Britanie a oferit finanţare pentru UNRWA până la sfârşitul anului financiar şi a arătat că lucrează cu alte agenţii pentru a ajuta la trimiterea de ajutoare în Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici