Marea Britanie cere Naţiunilor Unite să ia măsuri pentru încetarea conflictului din Yemen

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a anunţat luni că va cere Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) să ia măsuri pentru încetarea conflictului din Yemen şi pentru găsirea unei soluţii politice potrivite, relatează Euronews.

167 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie cere Naţiunilor Unite să ia măsuri pentru încetarea conflictului din Yemen

Marea Britanie cere Naţiunilor Unite să ia măsuri pentru încetarea conflictului din Yemen

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat emis de Ministerul de Externe din Marea Britanie.

„Acţiunea pe care Marea Britanie o ia faţă de Consiliul de Securitate ONU are ca scop asigurarea implementării unui acord de încetare a focului”, se menţionează în comunicat.

Conform mai multor diplomaţi ONU, Marea Britanie lucrează împreună cu Statele Unite la un plan pentru încetarea conflictului din Yemen. Secretarul american de Stat Mike Pompeo a făcut apel săptămâna trecută la încetarea ostilităţilor din Yemen.

"Violenţa trebuie să înceteze, în special în zonele cu o infrastructură critică sau o populaţie densă", a declarat Guterres pentru reporteri.

„Pentru prima dată pare să fie o ocazie ca ambele părţi să discute, să înceteze conflictul şi să găsească o soluţie politică, singura opţiune pe termen lung dacă se doreşte evitarea unui dezastru”, a declarat Jeremy Hunt.

„Marea Britanie îşi va folosi toaăt influenţa pentru a susţine această abordare”, a adăugat minstrul de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici