Marea Britanie devine prima ţară care impune sancţiuni după moartea lui Navalnîi

Marea Britanie a îngheţat bunurile a şase şefi de închisori ruseşti care se ocupă de colonia penală din Arctica, unde a murit liderul opoziţiei Alexei Navalnîi, informează Sky News.

1196 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie devine prima ţară care impune sancţiuni după moartea lui Navalnîi

Marea Britanie devine prima ţară care impune sancţiuni după moartea lui Navalnîi

Marea Britanie devine, astfel, prima ţară care impune sancţiuni ca urmare a morţii lui Alexei Navalnîi de săptămâna trecută, relevă sursa citată.

Persoanele sancţionate vor avea interdicţia de a călători şi de a intra în Marea Britanie.

Potrivit BBC, liderii occidentali spun că vina pentru moartea lui Navalnîi aparţine autorităţilor ruse, inclusiv preşedintelui Putin.

,,Cei responsabili pentru tratamentul brutal aplicat lui Navalnîi nu trebuie să-şi facă iluzii - îi vom trage la răspundere", a declarat ministrul britanic de Externe, Lord Cameron.

Cei sancţionaţi de Marea Britanie sunt:

Colonelul Vadim Konstantinovici Kalinin - şeful coloniei penitenciare.

lt. col. Serghei Nikolaevici Korjov - şef adjunct

lt. col. Vasili Alexandrovici Vydrin - şef adjunct

lt. col. Vladimir Ivanovici Pilipchik - şef adjunct

Lt. col. Aleksandr Vladimirovici Golyakov - şef adjunct

Col Aleksandr Valerievici Obraztsov - şef adjunct

De asemenea, guvernul britanic a cerut ca trupul neînsufleţit al lui Navalnîi să fie predat imediat familiei sale şi să se desfăşoare o anchetă completă şi transparentă, notează BBC.

Disidentul rus, Alexei Navalnîi a murit vineri, în închisoare, după ce a devenit inconştient în urma unei plimbări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici