Marea Britanie este "o soţie cam reticentă" în cadrul UE, apreciază un ministru finlandez

Marea Britanie este "o soţie cam reticentă" de 40 de ani încoace în cadrul Uniunii Europene (UE), dar are nevoie de UE, aşa cum UE are nevoie de ea, a apreciat joi şeful diplomaţiei finlandeze Alexander Stubb.

141 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie este "o soţie cam reticentă" în cadrul UE, apreciază un ministru finlandez

Marea Britanie este "o soţie cam reticentă" în cadrul UE, apreciază un ministru finlandez (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În decursul ultimilor 40 de ani, Marea Britanie a fost, din păcate, o soţie cam reticentă", a declarat Stubb pentru postul de radio BBC, ca reacţie la anunţul de miercuri al premierului britanic David Cameron de a organiza, la orizontul lui 2017, un referendum privind menţinerea ţării sale în UE.

Dar "noi avem nevoie de Marea Britanie în Europa şi cred că Marea Britanie are, de asemenea, nevoie de Europa, în special de piaţa unică", a adăugat el.

Discursul are avantajul de a "clarifica dezbaterea", a mai apreciat Stubb, considerând "curajos" anunţul premierului britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici