Marea Britanie exprimă preocupare privind situaţia din Hong Kong

  • Guvernul Marii Britanii exprimă preocupare privind situaţia din Hong Kong
  • Dominic Raab: "Situaţia este foarte preocupantă, iar evenimentele din această perioadă necesită o anchetă robustă şi independentă pentru restabilirea încrederii"
  • În Hong Kong au loc proteste faţă de încercările Administraţiei de la Beijing de consolidare a controlului politic
591 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie exprimă preocupare privind situaţia din Hong Kong

Dominic Raab

Marea Britanie a exprimat preocupare, joi, privind situaţia din provincia autonomă chineză Hong Kong, cerând din nou o anchetă independentă privind violenţele din fosta colonie britanică.
 
„Situaţia este foarte preocupantă, iar evenimentele din această perioadă necesită o anchetă robustă şi independentă pentru restabilirea încrederii", a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.
 
În Hong Kong au loc proteste de aproape un an faţă de încercările Administraţiei de la Beijing de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome.
 
Dominic Raab a exprimat preocupare faţă de noua lege privind siguranţa naţională, care prevede sancţiuni dure pentru activităţi separatiste şi ingerinţe externe.
 
„Acest proiect de lege afectează principiul «o ţară, două sisteme» în virtutea căruia Hong Kong-ul beneficiază de o largă autonomie (...)", a subliniat Dominic Raab.
 
„Încă este momentul ca Beijingul să îşi reconsidere poziţia, să facă un pas înapoi, să respecte autonomia Hong Kong-ului şi obligaţiile internaţionale", a precizat Dominic Raab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici