Marea Britanie, Franţa şi Germania fac apel Iranului să respecte prevederile acordului nuclear

Liderii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei au reiterat duminică apelul făcut Iranului privind respectarea prevederilor acordului nuclear semnat în anul 2015, relatează site-ul agenţiei Reuters.

676 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, Franţa şi Germania fac apel Iranului să respecte prevederile acordului nuclear

Sursa: Profimedia Images

"Îndemnăm Iranul să inverseze măsurile luate împotriva acordului şi să respecte din nou prevederile", au declarat liderii printr-un comunicat comun emis de cabinetul preşedintelui francez Emmanuel Macron.

"Cerem Iranului să se abţină de la acţiuni violente, iar noi vom respecta angajamentul în această agendă pentru a menţine stabilitatea în regiune", au adăugat aceştia.

Administraţia de la Teheran a decis săptămâna trecută să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului. Purificarea uraniului se va face în funcţie de necesităţile tehnice, a transmis Agenţia Iraniană pentru Energie Atomică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici