Marea Britanie înregistrează un record al imigranţilor, depăşind cifrele anterioare Brexitului

Marea Britanie a înregistrat un nivel record al imigranţilor în ultimul an, depăşind cifrele anterioare retragerii din Uniunea Europeană (Brexit), conform datelor oficiale citate de publicaţia The Telegraph.

486 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie înregistrează un record al imigranţilor, depăşind cifrele anterioare Brexitului

Wikipedia Commons /Colin

Datele Oficiului Naţional pentru Statistică (ONS) arată că în Marea Britanie au ajuns 504.000 de imigranţi în perioada iunie 2021-iunie 2022, faţă de 173.000 în perioada anterioară.

Creşterea semnificativă a numărului de imigranţi ajunşi în Marea Britanie este generată de facilitarea vizelor pentru refugiaţii din Ucraina, Afganistan şi Hong Kong.

Cetăţenii britanici au fost convinşi să accepte retragerea ţării din Uniunea Europeană (Brexit) inclusiv prin angajamentul reducerii imigraţiei.

Noile cifre generează preocupări pentru premierul Rishi Sunak şi pentru ministrul britanic de Interne, Suella Braverman, care sperau să reducă numărul imigranţilor sub nivelul de 100.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici