Marea Britanie întăreşte România în faţa ameninţării ruse: opriţi acţiunea Moscovei în Marea Neagră

Presa internaţională remarcă întâlnirea dintre ministrul britanic James Cleverly şi omologul său român, Bogdan Aurescu.

12969 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie întăreşte România în faţa ameninţării ruse: opriţi acţiunea Moscovei în Marea Neagră

Marea Britanie întăreşte România în faţa ameninţării ruse: opriţi acţiunea Moscovei în Marea Neagră

Regatul Unit îşi întăreşte sprijinul faţă de România, aliată NATO, în faţa agresiunii Rusiei din vecina Ucraina, se arată într-o declaraţie a Ministerului de Externe, în ziua în care ministrul de externe britanic James Cleverly şi omologul său român Bogdan Aurescu s-au întâlnit la Londra.

Se aşteaptă ca semnarea unui parteneriat strategic reînnoit să „consolideze şi să menţină legăturile istorice şi economice profunde dintre cele două ţări”.

Obiectivul acordului, aşa cum a subliniat Cleverly, este „de a contracara acţiunea agresivă a Rusiei în regiunea Mării Negre”.

Întâlnirea are loc după misiunea lui Cleverly în Moldova şi în Georgia, prilej cu care a anunţat noi fonduri de la Londra către cele două foste republici sovietice, tot pentru a contracara ameninţarea din partea Rusiei şi posibila „intervenţie externă”.

Ministrul spusese cu acea ocazie: „Regatul Unit nu va sta pe loc în timp ce Moscova le subminează flagrant democraţia, suveranitatea şi integritatea teritorială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici