Marea Britanie: Pedepsiţi la şcoală pentru că au refuzat să se roage la Allah

Doi elevi au fost ţinuţi peste program la şcoală, drept pedeapsă pentru că au refuzat să îngenunchieze şi să se roage la Allah în timpul orei de religie, deşi ei nu sunt de confesiune islamică.

28 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Pedepsiţi la şcoală pentru că au refuzat să se roage la Allah

Marea Britanie: Pedepsiţi la şcoală pentru că au refuzat să se roage la Allah (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Părinţii celor doi băieţi, de 11 şi 12 ani, elevi în clasa a VII-a la Liceul Alsager, de lângă oraşul britanic Stoke-on-Trent, au fost revoltaţi de pedepsele primite de aceştia pentru că nu au vrut să ia parte la demonstraţia practică despre cum să îl venerezi pe Allah, relatează Daily Mail. Aceştia au spus că drepturile copiilor au fost încălcate când au fost forţaţi să participe la un exerciţiu care presupunea şi punerea pe cap a portului specific musulmanilor.

După ce băieţii au fost pedepsiţi, şcoala a primit plângeri de la mai mulţi părinţi nemulţumiţi.

"Înţeleg că trebuie să înveţe şi despre alte religii. Pot să trăiesc cu asta, dar s-a ajuns prea departe prin faptul că au fost pedepsiţi pentru că nu au vrut să se roage", a spus Sharon Luinen, unul dintre părinţi.

Un alt părinte a explicat cum profesorul le-a arătat elevilor un film, apoi le-a spus să se roage şi a scos dintr-un dulap perne pe care să stea.

"Cei doi băieţi au fost pedepsiţi, iar ceilalţi copii au ratat pauza din cauza profesorului, iar fiica mea a fost certată pentru că nu se ruga aşa cum trebuie", a spus Karen Williams.

"Este greu de spus în acest moment dacă aceasta făcea parte din curriculum sau nu. Nu sunt profesor de religie, eu predau engleza", a spus directorul adjunct al şcolii, Keith Plant.

"Vom face o anchetă de urgenţă şi toţi părinţii vor fi informaţi. Face parte din curricula şcolară să predai elevilor despre diferite religii, pentru că este esenţial să cunoşti anumite lucruri pentru a înţelege. Recunoaştem faptul că o astfel de activitate trebuie să fie făcută cu un anumit grad de sensibilitate", a informat Consiliul comitatului Cheshire, în numele şcolii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici