Marea Britanie sancţionează înalţi lideri şi finanţatori ai Hamas după atacul din Israel

Marea Britanie a sancţionat marţi lideri de rang înalt ai grupării militante palestiniene Hamas şi finanţatorii acesteia, ca răspuns la atacul asupra Israelului de luna trecută.

364 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie sancţionează înalţi lideri şi finanţatori ai Hamas după atacul din Israel

Marea Britanie sancţionează înalţi lideri şi finanţatori ai Hamas după atacul din Israel

Conform Reuters, sancţiunile au fost corelate unor măsuri similare în Statele Unite.

"Vom continua să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a întrerupe activitatea detestabilă a acestei organizaţii teroriste, lucrând cu Statele Unite şi cu ceilalţi aliaţi ai noştri, îngreunându-le activitatea şi izolându-i pe scena mondială", a declarat noul ministru britanic de externe, David Cameron.

Guvernul a declarat că liderul politic Yahya Sinwar se numără printre persoanele din aripa politică şi militară a grupului vizate de noile sancţiuni.

Guvernul, care a interzis Hamas ca organizaţie teroristă, a declarat că a impus sancţiuni, inclusiv interdicţii de călătorie, îngheţarea activelor şi embargouri asupra armelor, împotriva a patru lideri importanţi ai Hamas şi a doi dintre finanţatorii grupului.

Anunţul vine după ce Statele Unite au impus o a treia rundă de sancţiuni împotriva Hamas, vizând, de asemenea, lideri şi finanţatori.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că SUA vor continua să colaboreze cu partenerii săi, inclusiv cu Marea Britanie, pentru a "împiedica Hamas să aibă capacitatea de a strânge şi de a folosi fonduri pentru a săvârşi atrocităţi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici