Marea Britanie se relaxează, în sfârşit. Româncă stabilită în UK: „Am văzut multe semne de întoarcere la normal”

  • Premierul Boris Johnson a anunţat, marţi, planul pentru ridicarea restricţiilor antiepidemice.
  • Ridicarea restricţiilor este programată pentru 19 iulie.
  • O româncă din Marea Britanie spune că, în ultima vreme, a observat tot mai multe semne de întoarcere la normal.
1152 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se relaxează, în sfârşit. Româncă stabilită în UK: „Am văzut multe semne de întoarcere la normal”

Marea Britanie se relaxează, în sfârşit. Româncă stabilită în UK: „Am văzut multe semne de întoarcere la normal”

Boris Johnson a anunţat că Anglia ar putea renunţa la mască şi distanţare socială, deşi numărul de cazuri noi zilnice depăşeşte 25.000. Premierul se bazează pe responsabilitatea oamenilor şi spune că ridicarea restricţiilor este programată pe 19 iulie, însă o decizie finală va fi luată pe 12 iulie.
 
„Nu poţi spune că sunt nesăbuit sau că abandonez ireversibilitatea. Ce vrem să facem este să atingem echilibrul corect şi încercăm să trecem de la un sistem de reguli guvernamentale foarte elaborate la unul în care ne bazăm pe oameni, care îşi vor exercita responsabilitatea personală de a urma îndrumarile.”, a spus premierul Boris Johnson.
 
De asemenea, englezii se pot reîntoarce la birou. Premierul spune că toţi angajatorii îşi vor putea aduce înapoi personalul.
 
„Nu va mai fi necesar ca guvernul să instruiască oamenii să lucreze de acasă, astfel încât angajatorii vor putea începe să planifice o revenire sigură la locul de muncă. Nu va fi necesar niciun certificat COVID, ca posibilă condiţie de intrare în niciun loc sau eveniment.”, a mai spus Johnson.
 
Ana Voicilă, consultant financiar în UK, a vorbit pentru Aleph News despre ce părere are de noile decizii ale premierului britnic. 
 
„De foarte mult timp (n.r.: aştept relaxarea restricţiilor). Am văzut în ultima perioadă din ce în ce mai multe semne de întoarcere la normal, aşadar cu paşi rapizi ne îndreptăm către o viaţă normală. Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare faptul că doar jumătate din populaţia Marii Britani, rezidenţi ai Marii Britanii sunt de fapt vaccinaţi. Aşadar, încă există riscul ca aceştia să fie expuşi COVID-19.”, a spus Ana Voicilă.
 
Relaxările ar fi trebuit să intre în vigoare pe 21 iunie. Măsurile au fost amânate din cauza creşterii numărului de cazuri cu tulpina Delta.
 
Marea Britanie a vaccinat peste 45 de milioane de adulţi cu o singură doză şi 33 de milioane cu schema completă. Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat zilele trecute că două doze de vaccin Pfizer, AstraZeneca şi Moderna au eficienţă de 90% împotriva variantei Delta.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici