Marea Britanie şi Germania condamnă reţinerea ambasadorului britanic la Teheran

Premierul Boris Johnson şi cancelarul german Angela Merkel au condamnat duminică arestarea ambasadorului britanic la Teheran în timpul protestelor din Iran, a informat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, relatează Reuters.

2879 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Germania condamnă reţinerea ambasadorului britanic la Teheran

Marea Britanie şi Germania condamnă reţinerea ambasadorului britanic la Teheran

"În ceea ce priveşte Iranul, cei doi lideri au discutat despre pierderea vieţilor pasagerilor aflaţi la bordul avionului Ukraine International Airlines. Aceştia au condamnat arestarea ambasadorului britanic la Teheran şi au declarat că reprezintă o încălcare a legislaţiei internaţionale", a informat purtătorul de cuvânt.

"Liderii au discutat de asemenea despre interesul comun de a se asigura că Iranul nu va obţine niciodată o armă nucleară şi au reafirmat angajamentul de a menţine acordul nuclear", a adăugat acesta.

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reţinut pentru mai mult de o oră înainte de a fi eliberat, a informat agenţia Tasnim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici