Marea Britanie şi SUA acuză Rusia că a lansat ”o armă” în spaţiu

  • Statele Unite şi Marea Britanie acuză Rusia că a efectuat un test cu o rachetă anti-satelit
  • „Rusia ameninţă folosirea paşnică a spaţiului” spune şeful Agenţiei Spaţiale Britanice.
  • „Este pentru prima dată când Marea Britanie aduce acuzaţii Rusiei cu privire la un test de tragere a unui proiectil în spaţiu”, spune corespondentul BBC.
3727 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi SUA acuză Rusia că a lansat ”o armă” în spaţiu

Marea Britanie şi SUA acuză Rusia că a lansat ”o armă” în spaţiu

Statele Unite şi Marea Britanie acuză Rusia că ar fi lansat în spaţiu un proiectil cu caracteristicile unei arme, scrie BBC.

Într-o declaraţie, şeful Agenţiei Spaţiale Britanice a declarat: „Suntem preocupaţi faţă de modul în care Rusia testează unul dintre sateliţii săi prin lansarea unui proiectil cu caracteristicile unei arme”. Totodată, el spune că astfel de acţiuni „ameninţa utilizarea paşnică a spaţiului”

„Solicităm Rusiei să evite orice astfel de teste. De asemenea, rugăm Rusia să continue să lucreze constructiv cu Marea Britanie şi alţi parteneri pentru a încuraja un comportament responsabil în spaţiu”, a completat vice-mareşalul Harvey Smyth.

„Este pentru prima dată când Marea Britanie aduce acuzaţii Rusiei cu privire la un test de lansare a unui proiectil în spaţiu”, spune corespondentul BBC.

Aceste acuzaţii vin la câteva zile după ce o anchetă a relevat că guvernul britanic a „subestimat” ameninţarea reprezentată de Rusia în timpul referendumului privind Brexitul din 2016. Concluzia este cuprinsă într-un document de 50 de pagini al comisiei pentru informaţii şi securitate a Parlamentului, care a declarat că miniştrii au închis ochii în faţa acuzaţiilor de imixtiune din partea Rusiei.

Jay Raymond, cel care conduce Forţa Spaţială americană spune că „Rusia a efectuat un test al unei arme spaţiale anti-satelit”.

"Aceasta este o dovadă suplimentară a eforturilor Rusiei de a dezvolta şi testa sisteme spaţiale, în concordanţă cu doctrina militară publicată a Kremlinului", adaugă el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici