Marea Britanie: Un pacient fără antecedente medicale a decedat din cauza gripei A H1N1

Un pacient infectat cu virusul gripei A H1N1 a decedat vineri, devenind prima victimă a acestei boli care nu prezenta probleme de sănătate anterioare, spre deosebire de celelate 14 persoane care au murit din cauza acestui virus în Marea Britanie.

53 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Un pacient fără antecedente medicale a decedat din cauza gripei A H1N1

Marea Britanie: Un pacient fără antecedente medicale a decedat din cauza gripei A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de sănătate britanice au anunţat că un pacient tratat într-un spital din comitatul Essex a decedat vineri, fără a oferi detalii despre identitatea sau vârsta victimei. Aceasta nu suferea însă de alte probleme de sănătate.

Autorităţile britanice au încercat să dea asigurări populaţiei afirmând că celelalte 14 persoane - 12 în Anglia şi două în Scoţia -, care au decedat până în prezent, aveau probleme de sănătate înainte de a contracta gripa A H1N1.

Aproximativ 335 de persoane purtătoare ale virusului A H1N1 au fost internate joi în Anglia, dintre care 43 sunt în stare îngrijorătoare, potrivit ultimelor cifre oferite de Agenţia de protecţie sanitară (HPA).

În Marea Britanie, 9.718 cazuri confirmate de gripă porcină au fost înregistrate la data de 8 iulie, potrivit ultimelor statistici oficiale.

Ministrul Sănătăţii, Andy Burnham, a avertizat săptămâna trecută că dacă extinderea epidemiei va continua în ritmul actual, Marea Britanie ar putea ajunge la câte 100.000 de noi cazuri pe zi înainte de sfârşitul lui august.

La scară mondială, aproximativ 100.000 de persoane au fost contaminate de virusul A H1N1 în 137 de ţări şi teritorii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a înregistrat 440 de decese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici