Marea Britanie va trimite o a doua navă a Marinei Regale în Mediterană pentru combaterea traficanţilor

Marea Britanie intenţionează să trimită o a doua navă a Marinei Regale în Marea Mediterană pentru a ajuta la combaterea traficanţilor de imigranţi din Libia, care a devenit principala poartă de îmbarcare a extracomunitarilor către Europa, relatează BBC News online, citând oficiali britanici.

763 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va trimite o a doua navă a Marinei Regale în Mediterană pentru combaterea traficanţilor

Marea Britanie va trimite o a doua navă a Marinei Regale în Mediterană pentru combaterea traficanţilor

Premierul britanic David Cameron a declarat în cadrul summitului G7 care se desfăşoară în oraşul Shima, Japonia, că Marea Britanie este pregătită să preia un rol activ de conducere în operaţiunile de combatere a traficanţilor de imigranţi din Libia.

În zonă, există deja o navă a flotei britanice. Pentru ca Marea Britanie să mai poată trimite o altă navă de război în zonă, UE trebuie să-şi extindă mandatul operaţiunii navale curente (Sofia).

Oficiali britanici care participă la summitul G7 din această săptămână au declarat că vor încerca să obţină aprobare din partea ONU pentru o nouă navă de război care să poată confisca bărcile suspectate că transportă ilegal arme militanţilor reţelei Stat Islamic din Libia.

Duminica trecută, guvernul unitar al Libiei din Tripoli a solicitat Uniunii Europene ajutorul în antrenarea membrilor pazei de coastă şi ai marinei în vederea combaterii traficanţilor de imigranţi pe Marea Mediterană, solicitare care ar putea fi urmată de una privind autorizarea navelor internaţionale în apele Libiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici