Marea Britanie vrea să acorde cetăţenie britanică pentru 3 milioane de locuitori din Hong Kong. China a reacţionat imediat

Guvernul britanic a anunţat, miercuri, că locuitorii din Hong Kong vor putea obţine cetăţenie britanică dacă vor îndeplinii mai multe criterii, cel mai important fiind acela de a fi posesorii unor vize speciale pentru intrarea în Marea Britanie: British National Overseas.

6781 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea să acorde cetăţenie britanică pentru 3 milioane de locuitori din Hong Kong. China a reacţionat imediat

Marea Britanie vrea să acorde cetăţenie britanică pentru 3 milioane de locuitori din Hong Kong. China a reacţionat imediat

 

Potrivit criteriilor britanice, aproximativ 3 milioane de resortisanţi britanici din Hong Kong vor putea aplica pentru o viză specială de intrare în Marea Britanie, începând cu luna ianuarie.

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a declarat că oferta prezentată de Londra către resortisanţii britanici din Hong Kong reprezintă „o respectare a promisiunii privind libertăţile” acestora.

China, care a transmis anterior Marii Britanii să nu se implice în Hong Kong, susţine că noua politică de a permite locuitorilor din Hong Kong să revendice cetăţenia britanică, este o încălcare a dreptului internaţional şi interferează cu afacerile interne ale Chinei, a declarat joi ambasada Chinei la Londra, citată de Reuters.

Mişcarea „încalcă grav angajamentele proprii ale Marii Britanii, afectează grav afacerile interne ale Chinei şi încalcă grav dreptul internaţional şi normele de bază ale relaţiilor internaţionale”, a spus ambasadorul.

"Partea chineză îndeamnă partea britanică să recunoască realitatea că Hong Kong s-a întors la China, să privească obiectiv legea de securitate naţională din Hong Kong şi să-şi corecteze imediat greşelile", a mai transmis diplomatul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici