Marile companii de tehnologie din China şi-au temperat investiţiile în Silicon Valley

Cele mai importante companii chineze de tehnologie nu au realizat, în 2019, nicio investiţie anunţată public în SUA, conflictul comercial dintre americani şi chinezi obligând companiile din China să îşi oprească valul de investiţii în Silicon Valley.

1161 afișări
Imaginea articolului Marile companii de tehnologie din China şi-au temperat investiţiile în Silicon Valley

Marile companii de tehnologie din China şi-au temperat investiţiile în Silicon Valley

Marile companii chineze nu au realizat, în 2019, nicio investiţie anunţată public în SUA, conflictul comercial dintre americani şi chinezi obligând companiile din China să îşi oprească valul de investiţii în Silicon Valley.

Alibaba, gigantul ccomerţului electronic, cu o valoare de 580 miliarde de dolari, a investit în SUA încă din anul 2013, devenind un jucător important în companii precum Lyft sau Snap, înainte că acestea să se listeze pe bursă.

Anul trecut, însă, nivelul investiţiilor anunţate public realizate de Baidu, Alibaba şi Tencent în startup-uri americane a scăzut cu 84% faţă de anul 2018, arată o analiză a furnizorului de date PitchBook.

Grupul de companii BAT (acronim pentru cele trei companii gigant din China – n.r.) a anunţat 12 investiţii în valoare totală de 560 milioane dolari, pentru anul 2019. Acest nivel al investiţiilor indică o scădere puternică faţă de nivelul de 4,7 miliarde dolari înregistrat în 2015.

Retragerea acestor companii din Statele Unite ale Americii relevă un trend global de încetinire a investiţiilor, în contextul în care investiţiile minoritare au scăzut cu 64% la nivel mondial.

„Cel mai negativ lucru pentru investitori este incertitudinea. Mulţi investitori chinezi au decis că nu merită să îşi piardă timpul aşteptând un an pentru o decizie a CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States, instituţia responsabilă cu aprobarea investiţiilor străine în SUA), mai ales că acea decizie se poate finaliza cu un răspuns negativ, ceea ce i-a determinat să nu mai facă tranzacţii în SUA”, a declarat Charles Liu, cofondator al firmei de private Equity HAO Capital, potrivit FT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici