Marile puteri, hotărâte să ajungă la un acord cu Iranul înainte de 20 iulie

Marile puteri din grupul P5+1 au anunţat joi că sunt determinate să obţină, înainte de 20 iulie, un acord cu Iranul în domeniul controversatului program nuclear, anunţă Uniunea Europeană.

115 afișări
Imaginea articolului Marile puteri, hotărâte să ajungă la un acord cu Iranul înainte de 20 iulie

Marile puteri, hotărâte să ajungă la un acord cu Iranul înainte de 20 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reprezentanţii grupului P5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) au participat împreună cu Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, la o sesiune intensă de pregătire a reuniunii de săptămâna viitoare cu Iranul", a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei UE.

"S-a afirmat determinarea de a obţine un acord complet până pe 20 iulie", a adăugat Mann.

Negocierile cu Iranul vor fi reluate pe 2 iulie, la Viena, în prezenţa lui Catherine Ashton şi a ministrului iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif.

Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici