Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană

Marina Ovsiannikova (43 de ani), jurnalista care a intrat live cu poster-ul „Opriţi războiul, nu credeţi propaganda rusă, vă mint”, a fost angajată de publicaţia germană care deţine ziarul Die Welt.

22514 afișări
Imaginea articolului Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană
Jurnalista va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt.
 
Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt. „Astfel, ea a apărat cea mai importantă valoare a jurnalismului, în pofida ameninţării din partea statului (...) Ca jurnalist, cred că este datoria mea să apăr această libertate”. 
 
La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”. 
 
Luna trecută, femeia a intrat în direct la televiziunea de stat rusă, unde era angajată, cu o pancartă despre propagandă şi mesaj anti-război.
 
A fost reţinută ulterior şi amendată. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici